Recept za originalni italijanski rižoto dobijen od kuhara iz Venecije.

Sastojci
– šolja od 200ml riže
– 200 grama šampinjona
– kocke za supu
– 1 glavica crnog luka
– parče celera
– maslinovo ulje
– bosiljak
– čaša belog vina
– parmezan
– 200 grama šampinjona
– kocke za supu
– 1 glavica crnog luka
– parče celera
– maslinovo ulje
– bosiljak
– čaša belog vina
– parmezan
Priprema
Sitno iseckati crni luk i celer.
U šerpu nasuti maslinovo ulje i na njemu propržiti sitno iseckan luk i celer.
Dodati belog vina i kocku za supu.
Dok se to dinsta ubacite 20 grama maslaca i mešajte da sve postane homogeno. Kada bude pri kraju, posuti narendanim parmezanom i skinuti sa vatre.
Uporedo sa tim pripremamo i sos od pečuraka.
Šampinjone iseckati na sitne listove i propržiti ih sa maslinovim uljem i bosiljkom.
Šampinjone iseckati na sitne listove i propržiti ih sa maslinovim uljem i bosiljkom.
Kada su šampinjoni gotovi, pomešajte ih sa rižom i dobili ste savršen rižoto.
Na svaki tanjir koji servirate, preko rižota pospite narendani parmezan.
Nema komentara:
Objavi komentar