oglas

subota, 5. prosinca 2015.

RIGOLETO

Odličan recept za one koji vole sitne kolačiće sa kakaom i čokoladom.
Sastojci:
Za testo:
  • 90 g šećera u prahu
  • 1 veće jaje
  • 40 g kakaa prosejanog
  • 140 g brašna prosejanog
  • 100 g margarina
Za fil:
  • đžema po želji
Za umakanje:
  • čokolada za kuvanje
12193854_1485364615098952_4982424766860343104_n
Priprema
1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.
Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.

Nema komentara:

Objavi komentar