Odličan recept za one koji vole sitne kolačiće sa kakaom i čokoladom.
Sastojci:
Za testo:
Za testo:
- 90 g šećera u prahu
- 1 veće jaje
- 40 g kakaa prosejanog
- 140 g brašna prosejanog
- 100 g margarina
Za fil:
- đžema po želji
Za umakanje:
- čokolada za kuvanje
Priprema
1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.
Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.
1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.
Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.
Nema komentara:
Objavi komentar