oglas

srijeda, 9. prosinca 2015.

PAPRICIRANI KROMPIR! OVO NAM JE OMILJENI NAČIN PEČENJA KROMPIRA


Sastojci      
2 kg krumpira
     2 žlice kukuruznog brašna
     2 žlice kukuruznog griza (palente)  
   1 žlicu vegete  
   1 žlicu slatke mljevene paprike      
po želji vegete pikant    
  malo soli      
kurkuma      
curry slatki      
origano      
ili što god vi volite od začina    
 2 žlice masti       ili ulja po potrebi

Priprema    
Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama.  Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.    
Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca. Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati.    
Stavite ga u veću zdjelu.     U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.     Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično "zaljepe" na stijenke krumpira.  
 U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.  
 Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.    
Tek kada se krumpir odozgora "osuši"  (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen. Posluživanje Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu. Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav .

Nema komentara:

Objavi komentar