Sastojci:
Biskvit:
-17 bjelanjaka
-17 žlica šećera
-3 žlice kakaa
-500 g prženih i mljevenih lješnjaka
-1 šalicu lješnjaka ostaviti za fil
-17 žlica šećera
-3 žlice kakaa
-500 g prženih i mljevenih lješnjaka
-1 šalicu lješnjaka ostaviti za fil
Fil 1:
-17 žumanjaka
-300 g šećera u prahu
-1,5 dcl vode
-200 g čokolade za kuhanje
-300 g maslaca
-300 g šećera u prahu
-1,5 dcl vode
-200 g čokolade za kuhanje
-300 g maslaca
Fil 2:
-5 žlica šećera
-10 žlica skrobnog brasna
-1,5 dcl vode
-10 žlica skrobnog brasna
-1,5 dcl vode
Ganache krema
-200 g čokolade za kuhanje
-250 ml vrhnja za šlag
-250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz čvrsti skupa sa šećerom.
Kuhaćom lagano umiješajte lješnjake i kakao.
Svaku koru kada se ohladi prepolovite, tako da vam od jedne ispadnu dvije. Sve skupa ćete imati 6 kora.
Skuhajte žumanjke sa šećerom i vodom na pari.
Dodajte čokoladu i sklonite s vatre.
Skuhajte skrobno brašno s vodom i šećerom, dok ne dobijete žitku masu ko za princezice.
Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umiješajte u prvi fil s čokoladom, dodajte šalicu lješnjaka i umučeni maslac.
Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umiješajte čokoladu, te prelijte kao glazuru.
Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.
Nema komentara:
Objavi komentar