Sastojci:
1kg bataka (karabatci)
1kasika vegete
7kasika ulja
6jaja
2sake brasna
Pola kasike soli
500ml mlijeka
Vrhnje za kuhanje
Priprema:
Meso povegetiti i ostaviti da malo stoje.
Pripremljeno meso malo proprziti na 3kasike zagrijanog ulja sa obe strane 10-tak min.
Razmucena jaja pomjesati sa brasnom,Soli,mlijekom, i smjesu ostaviti da stoji 10-tak min.
U pleh izlijte preostalo ulje i zagrijte ga.
Zatim izlijte pola pripremljene smjese od jaja i brasna.
Uz to poredajte batke i ostatak smjese posuti po batcima.
Peci na 200°C 20 do 30min.
Kad se kvrgusa ispece prelijte je vrhnjetom za kuhanje.
1kg bataka (karabatci)
1kasika vegete
7kasika ulja
6jaja
2sake brasna
Pola kasike soli
500ml mlijeka
Vrhnje za kuhanje
Priprema:
Meso povegetiti i ostaviti da malo stoje.
Pripremljeno meso malo proprziti na 3kasike zagrijanog ulja sa obe strane 10-tak min.
Razmucena jaja pomjesati sa brasnom,Soli,mlijekom, i smjesu ostaviti da stoji 10-tak min.
U pleh izlijte preostalo ulje i zagrijte ga.
Zatim izlijte pola pripremljene smjese od jaja i brasna.
Uz to poredajte batke i ostatak smjese posuti po batcima.
Peci na 200°C 20 do 30min.
Kad se kvrgusa ispece prelijte je vrhnjetom za kuhanje.
Nema komentara:
Objavi komentar