oglas

četvrtak, 10. prosinca 2015.

Kolač jaje na oku


Sastojci:
– 3 jaja
– 200 gr šećera
– 1 vanil šećer
– 2 kašike rendane kore od narandže
– 2 kašike rendane limunove kore
– 1 dl ulja
– 1 prašak za pecivo
– 200 gr brašna
– 800 gr kompota od kajsije
– 2 pudinga od vanile
– 8,5 dl mleka
– 1 dl slatke pavlake
Priprema:
1.U dubljoj posudi umutiti jaja, 140 gr šećera, vanil šećer, pa dodati rendanu koru pomoranžde i limuna. Ulje,  1,5 dl mleka, brašno,prašak za pecivo. Sve izmešati  i sipati u nauljenu i brašnom posutu tepsiju veličine 35×45 cm. Peći u zagrejanoj rerni  na 180⁰ C oko 25 minuta.
2.Prašak za puding pomešati sa 4 kašike šećera, 1 dl mleka i slatkom pavlakom. Ostatak mleka staviti da se kuva, pa kad proključa sipati pripremljenu  mešavinu. Kuvati mešajući sve vreme da se puding ne zgusne. Pečenu koru preliti  sokom iz kompota, pa kad upije naneti topao puding. U određenim razmacima po još toplom pudingu poslagati polovine kajsija pa ih ostaviti da se hlade.
3.Gotov ohlađen kolač iseći na kocke ali tako da se polovine kajsija nađu u sredini.

Nema komentara:

Objavi komentar