oglas

srijeda, 2. prosinca 2015.

Kifle


1 kg. brasna
2 kasike secera
4 kasike kvasca
7 kasika ulja
soli po potrebi
700 ml. mlake vode
malo putera za mazanje razvijenog tijesta i za mazanje gotovi kifli
1 jaje za premazivanje
sjemenke za posipanje

Sve navedene sastojke stavite u vecu posudu i zamjesite tijesto.

Tijesto prekrite i ostavite da izraste.

Kad je tijesto izraslo istresite ga na pobrasnjenu povrsinu i primjesite.

Tijesto podjelite na 5 djelova pa svaki dio lipo oblikujte u lopticu i pustite da malo odmori.

Svaku lopticu razvite velicine palacinke i namazite puterom osim zadnu (zadnju nemazete puterom).

Sad fino sve zajedno razvite debljine kao za krofne ili malo tanje.

Tijesto presjecite na 4 djela pa svaki dio opet na 4 djela tako da dobijete 16 kifli.

Motajte od sireg djela prema uzem i redajte u nauljenu tepsiju.

Izmutite jaje i namazite kifle,pospite ih nekim sjemenkama ako imate i pustite bar 15 minuta da izrastaju u tepsiji.

Pecite ih na 400F-200C dok kifle nedobiju finu boju.

Gotove kifle namazite puterom i prekrijte da malo omeksaju.

Nema komentara:

Objavi komentar