oglas

četvrtak, 3. prosinca 2015.

Dezert za 15 minuta: Turski rafaelo!


Zovu ga keskul, a vole zato što se brzo napravi, još brže pojede, a ukusom podseća na rafaelo kuglice

SASTOJCI:

5 dl hladnog mleka
40 g kokosa + malo za ukrašavanje
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca
malo neslanih pistaća i pečenih lešnika za ukrašavanje
turski-rafaelo-1441972680-67874

Priprema:

1. U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano dodajte brašno i sve dobro umutite žicom. Stavite na šporet da provri i neprestano mešajte.

2. Kad provri, dodajte maslac i mešajte da se istopi, sklonite sa vatre i sipajte u posudice (dovoljne su posude zapremine oko 150 ml).

3. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekoliko sati u frižideru. Ohlađeno pospite sitno seckanim neslanim pistaćima ili pečenim lešnicima i sa malo kokosa.

Nema komentara:

Objavi komentar