oglas

ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Čoko plazma torta

Savršena kombinacija čokolade i plazme, za prste polizati.
P80900522
Sastojci
ZA KORE
– 10 jaja
– 10 kasika secera
– 8 kasika orasa
– 4 kasike brasna
– 1 prasak za pecivo
ZA PRELIVANJE KORA:
– 500 ml cokoladnog mleka
FIL
– 500 gr slaga u prahu( ja sam koristila C slag)
– 6 dcl kisele vode
– 700 gr kisele pavlake
– 250 gr secera u prahu
– 300 gr mlevene plazme
Način pripreme
Ulupati 5 belanaca u cvrst sneg i postepeno dodavati 5 kasika secera i mutiti da se secer otopi.
Dodati 5 zumanaca jedno po jedno neprekidno muteci mikserom.
Nakon toga umesati 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna pomesanog sa pola praska peciva. Sve to lagano promesati varjacom.
Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje, i peci na 200 stepeni da porumeni.
Ja sam pekla u velikoj tepsiji 30 puta 30 cm, a vi mozete i u manjoj. Onda ce vam biti visa torta.
Od preostalog materijala ispeci jos jednu koru….
FIL
Umutiti slag sa 6 dcl kisele vode. Kiselu pavlaku, plazmu i secer u prahu izmesati, i u to dodati 6 kasika ulupanog slaga. Sve dobro sjediniti.
FINALNI POSTUPAK
Koru staviti na tacnu i preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, premazati polovinom fila, i na fil polovinu slaga. Preklopiti drugom korom i nju preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, drugom polovinom fila, i drugom polovinom slaga.
Ja sam na svako parce ubola malu dekoraciju od topljene cokolade….

Nema komentara:

Objavi komentar