oglas

utorak, 10. studenoga 2015.

SEČENICA STARINSKA PITA



Sastojci

5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda 
ulje, mast
oko 200gr sira

Priprema

1.Od brašna, soli, kvasca i vode zamjesiti tijesto srednje tvrdoće.
Podijeliti ga na 10 loptica.

2.Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomiješam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.


3.Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.

4.Kad se završi redanje, pita se isječe na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji prije pečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar