oglas

srijeda, 25. studenoga 2015.

Rolani cupavci


Biskvit
2kom jaja
6dag secera 
6dag brasna
Malo sasvim praska za pecivo
Pola kasike vode
I malo ulja
Krema
2kom jaja
10dag secera
10dag cokolade
20dag margarina
Za umakanje
2dcl mlijeka
20dag cokolade
10dag secera
15dag margarina
20dag kokosovog brasna
Priprema
Peku se dva ovakva biskvita.
Izmiksajte bjelanke da dobijete cvrst snijeg, dodajte secer ,zumanjak, brasno sa praskom za pecivo, vodu i malo ulja, manje nego vode.
Biskvit peci na velikom limu oblozenom papirom za pecenje.
Tijesto se namaze na papir i pece na 170°C 15min.
Vazno je da se biskvit ne smije presusit, jer se nece moci rolati.
Za kremu miksati na pari 2jaja i secer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon 15min) dodati cokoladu natrganu na kockice.
Maknuti sa pare i mjesati dok se cokolada ne otopi. U ohladzenu kremu dodati izradzeni margarin.
Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca3cm siroke. Malo zarolati i odrezati nozem (tako da dobijete male roladice) i tako sve do kraja.
Prokuhati mlijeko, cokoladu, secer i maslac.
Maknuti sa vatre i mjesati dok se lijepo ne izjednaci i malo prohladit kako bi se lijepo uhvatilo za biskvit.
Rolice umakati u cokoladu, pa valjati u kokos i vasi cupavci su gotovi.
Prijatno: )

Nema komentara:

Objavi komentar