500 gr. pileci prsa (moze i vise)
1 konzervica gljiva
1 glavica luka
1 jaje
so,biber,vegeta i malo kumina
malo ulja za przenje
U masinu za meso stavite meso,luk i gljive pa sameljite.
Dodajte jaje i zacine pa izmjesajte.
Zamotajte posudu u vrecicu pa ostavite u frizider da smjesa odstoji bar pola sata.
Mokrim rukama oblikujte pljeskavice i przit na laganoj temperaturi.
Cesto okrecite da dobijete finu bojicu sa obje strane.
1 konzervica gljiva
1 glavica luka
1 jaje
so,biber,vegeta i malo kumina
malo ulja za przenje
U masinu za meso stavite meso,luk i gljive pa sameljite.
Dodajte jaje i zacine pa izmjesajte.
Zamotajte posudu u vrecicu pa ostavite u frizider da smjesa odstoji bar pola sata.
Mokrim rukama oblikujte pljeskavice i przit na laganoj temperaturi.
Cesto okrecite da dobijete finu bojicu sa obje strane.
Nema komentara:
Objavi komentar