oglas

srijeda, 25. studenoga 2015.

Mileram torta



Tijesto
25 dag glatkog brašna 10 dag šećera 1 paketić praška za pecivo 1 paketić vanilin šećera 8 dag maslaca 1jaje

Fil
1/2 l mlijeka 2 vrećice pudinga od vanilije 20 dag šećera 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja) voće preljev za tortu

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
s tim da sam dodala jos malo maslaca u tijesto


Nema komentara:

Objavi komentar