Tijesto
25 dag glatkog brašna 10 dag šećera 1 paketić praška za pecivo 1 paketić vanilin šećera 8 dag maslaca 1jaje
25 dag glatkog brašna 10 dag šećera 1 paketić praška za pecivo 1 paketić vanilin šećera 8 dag maslaca 1jaje
Fil
1/2 l mlijeka 2 vrećice pudinga od vanilije 20 dag šećera 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja) voće preljev za tortu
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
s tim da sam dodala jos malo maslaca u tijesto
Nema komentara:
Objavi komentar