oglas
ponedjeljak, 30. studenoga 2015.
Kebab
Sastojci:
500grama teletine(ili piletina odvojena od kostiju i hrskavice)
Začin
1 kašikica sušenog, izmrvljenog bosiljka
1 kašikica sušenog, izmrvljenog origana
1 kašikica sušenog, izmrvljenog ružmarina
1/2 kašikice bijelog luka u granulama
1 kašikica slatke mljevene paprike
1/2 kašikice ljute mljevene paprike
1 kocka za supu
Kebab dresing
1 kašikica kopra
200g sviježih krastavaca
prstohvat soli
1,5dl jogurta
pola čehna bijelog luka
Priprema:
Meso poredajte na PVC foliju te zarolajte. Sa jedne strane je potpuno zavežite (konac ili slično), zatim rolicu uzmite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koji držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne mijenja oblik role te svežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm u promjeru. Role smrznite.
Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su još smrznute, na ploške debljine 5mm (ne tanje). Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500g mesa za kebab dodajte jednu veliku kašiku začina koji ste prethodno spremili.
Izdrobite origano, bosiljak i ružmarin, te ga prosijte. Ostatak drvenastih dijelova začina prosijte i bacite. Prosijanim dijelovima dodajte kocku za supu, bijeli luk, te crvenu slatku i ljutu papriku.
Dobro promješajte kada stavite začin u meso, ali pazeći da ga ne podrobite. Ubacite u vrelu tavu i pržite. Ako je meso za kebap bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Pecite dok ne porumeni.
Za kebab dresing krastavce naribajte, pa ih posolite i ostavite da puste vodu.
Kada puste vodu dobro ih istisnite(najbolje u krpi). U električnu sjeckalicu dodajte bijeli luk, krastavce i malo jogurta. Ovdje je važno naglasiti da dodate stvarno što manje jogurta, tek toliko da sjeckalica može sjeckati.
Razlog je, ako dodate sav ili većinu jogurta dobit će te skroz rjedak, skoro vodenast dresing. Napomena, koristite neki gušći jogurt (3,5% mlječne masti).
Izbor salate i peciva prepuštamo vama. Mi predlažemo još dodatak čilija.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar