Sastojci za biskvit:
6 jaja
250 g šećera
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
6 kašika vruće vode
6 jaja
250 g šećera
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
6 kašika vruće vode
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
6 kašika oštrog brašna
1 l mlijeka
200 g šećera
2 vanil šećera
200 g margarina
2 pudinga od vanilije
6 kašika oštrog brašna
1 l mlijeka
200 g šećera
2 vanil šećera
200 g margarina
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
25 g margarina
piškote
3 dl kuhane crne kafe
100 g čokolade za kuhanje
25 g margarina
piškote
3 dl kuhane crne kafe
Priprema:
Umutiti biskvit od navedenih sastojaka. Ohlađeni biskvit prerezati na pola.
U mlijeko ukuhati razmućeni puding, brašno, šećer i vanilin šećer. U mlaku kremu dodati izrađeni margarin.
Donji dio biskvita premazati dijelom kreme. Na kremu poslagati piškote umočene u kafu i prekriti drugim dijelom kreme. Staviti drugi dio biskvita preko kojeg namažemo tanki sloj kreme i prelijemo čokoladnom glazurom.
U mlijeko ukuhati razmućeni puding, brašno, šećer i vanilin šećer. U mlaku kremu dodati izrađeni margarin.
Donji dio biskvita premazati dijelom kreme. Na kremu poslagati piškote umočene u kafu i prekriti drugim dijelom kreme. Staviti drugi dio biskvita preko kojeg namažemo tanki sloj kreme i prelijemo čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar