oglas

srijeda, 18. studenoga 2015.

Cokoladna rolada


Biskvit:

  • 5 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g oštrog brašna
  • 20 g kakaa
Krema:
  • 375 ml slatkog vrhnja
  • 375 g čokolade
  • 60 g marmelade od ribizla
Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg, dodati žutanjke i još kratko tući. Lagano umiješati brašno pomiješano s kakaom. Peći 12 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje na 200°C. Pečeni biskvit topao okrenuti na kuhinjski ubrus posut šećerom u prahu, odstraniti papir i pažljivo zarolati. Ohlađeni biskvit premazati marmeladom. Za kremu slatko vrhnje zagrijati do vrenja i umiješati čokoladu. Smjesu miješati dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Izmiksati mikserom i premazati roladu sa 2/3 kreme, zarolati, ostatkom kreme premazati roladu s vanjske strane. Posuti čokoladnim strugotinama.
Savjeti:
  • Biskvit ne smije biti prepečen, jer se neće dati rolati, pucat će.
  • Krema se mora miješati dok se hladi jer se brzo steže, pa se neće moći izmiksati.
  • Roladu možete puniti i slastičarskom kremom u koju smo dodali čokoladu, orahe.

Nema komentara:

Objavi komentar