oglas

nedjelja, 22. studenoga 2015.

Brzi kolač od griza i limuna



POTREBNO:
  • 4 jaja
  • 10 žlica griza
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • Za preljev: 4 žlice šećera, 1 limun, 250 ml vode
PRIPREMA:
  1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dodati ulje, mlijeko, sol i na kraju griz. U dobivenu smjesu umiješati posebno tučeni čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. Izliti smjesu u lim za pečenje (20×30 cm) koji prethodno treba nauljiti i pobrašniti. Poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 175ºC 20 minuta.
  3. Dok se biskvit peče zakuhati u lončiću vodu sa šećerom i limunom izrezanim na kolutiće. Kuhati 5-10 minuta.
  4. Još topli pečeni biskvit preliti vrućim preljevom i pustiti da se ohladi. Ne brinite, biskvit će upiti svu tekućinu i biti mekan i podatan nakon toga.
  5. Kolač poslužiti izrezan na kocke uz slatko vrhnje za šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar