POTREBNO:
- 4 jaja
- 10 žlica griza
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- prstohvat soli
- Za preljev: 4 žlice šećera, 1 limun, 250 ml vode
PRIPREMA:
- Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dodati ulje, mlijeko, sol i na kraju griz. U dobivenu smjesu umiješati posebno tučeni čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Izliti smjesu u lim za pečenje (20×30 cm) koji prethodno treba nauljiti i pobrašniti. Poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 175ºC 20 minuta.
- Dok se biskvit peče zakuhati u lončiću vodu sa šećerom i limunom izrezanim na kolutiće. Kuhati 5-10 minuta.
- Još topli pečeni biskvit preliti vrućim preljevom i pustiti da se ohladi. Ne brinite, biskvit će upiti svu tekućinu i biti mekan i podatan nakon toga.
- Kolač poslužiti izrezan na kocke uz slatko vrhnje za šlag.
Nema komentara:
Objavi komentar