oglas

srijeda, 25. studenoga 2015.

Baklava bez kore


Fantastično ukusna i sočna baklava bez kora koja će vas oduševiti, za nju su vam potrebni sljedeci sastojci:
100 gr mljevenih oraha
100 gr suhog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mlijeka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo

Za sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna
Priprema:
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min…Iseći na željeni oblik. Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta… Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Nema komentara:

Objavi komentar