oglas
ponedjeljak, 30. studenoga 2015.
AJVAR OD BARENE PAPRIKE
Potrebno je:
10 kg paprike
2 kg plavog patlidzana
1/2 l alkoholnog sirceta
1/2 l ulja
2-3 grancice celera
so po ukusu
Priprema:
Za ajvar izabrati sto mesnatiju papriku, da ne bi dobio gorak ukus.
Papriku i plavi patlidzan ocistiti i iseci na kriske. U 10 l vode sipati sirce i staviti da provri. Spustati manje kolicine paprike i bariti je nekoliko minuta tek da pocne menjati boju. Isto uciniti i sa plavim patlidzanom. Povrce vaditi resetkastom kasikom i ostaviti da se ohladi. Samleti na masini za meso, dodati cele grancice celera (njih cete na kraju izvaditi) i staviti da se kuva. Ajvar kuvati uz cesto mesanje do zeljene gustine. Posoliti ga po ukusi i pomeriti na kraj sporeta. U posebnom sudu dobro zagrejati ulje pa ga sipati po malo u ajvar neprestano mesajuci dok se ne utrosi do kraja. Sada ajvar sipati u zagrejane tegle i zatvoriti prokuvanim poklopcima. Pokriti tegle cebetom i ostaviti da se tako ohlade.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar